Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2009 00:52 - Ден последен(9) - Крайова - София
Автор: thrillean Категория: Хоби   
Прочетен: 4207 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 21.10.2009 01:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето го пътя към София. Вярно, все още сме в румънската част, но се бяхме настроили, че това ще е денят, в който ще се приберем вкъщи.

Попаднахме на поредната римска крепост, която не се въздържах да не снимам. и тъй като вече сигурно ви е писнало от фотографии, този път снимките са по - малко :)

image



image

image

image
image

image

Успях да щракна Оряхово откъм румънската страна - красотата е неповторима - и на Дунав и на бреговете му.

image

image

image
За съжаление настроението ни се развали в момента, в който стъпихме на родна земя. Поради пълната липса на митничари ние, като културни граждани се насочихме към лентата за "Граждани на ЕС". И след 15- минутно висене и оглеждане, когато съвсем с бяхме отчаяли, че ще успеем легално да влезем в България, вратата на една от кабинките през 3 ленти от нас се отвори.

И, О, Чудо, Митничаря излезе сред  хората.

Мога да продължа в библейски стил - " ... И проговори  митничаря и рече: "Чшшш, елате тука беее! Елате да ми донесете документите!" ... все така в тоя дух.
Веднага разбрахме, че с добрите времена се е свършило, а представям си какво би било впечатлението на някой германец или французин - влиза в България от ферибота и вместо митничар заварва огромен разпасан човек, който му крещи неразбрано.

Както и да е, след половинчасова разправия той ни "награди" с едно листче, откъснато като от ъгъла на вестник и ни заяви да го дадем на бариетрата, за да ни пуснат. Листче. без дата, без печат, без каквото и да е, написано на него, та да служи като доказателство за каквото и да било. В съзнанието ми изникна селски "Смесен магазин" с халваджийски тефтер и един пирон, забоден на дъсчица, да се събират касовите бележки за месеца... Ех, минало незабравимо...

На бариерата - същата разправия, само дето този, дето беше вътре в кабинката не благоволи дори да излезе сред простолюдието.

По - добре да погледаме още малко Дунав за спомен от Оряхово:)
image

image


Хубавото на България е, че човек може да си намери какво ли не на улицата. Ние например си намерихме датчанин и монголка. Много симпатични младежи, тръгнали с мотор от Дания за  остров Крит. Нямаха понятие нито от мотора, скойто бяха тръгнали, нито от моторизъм въобще. Момичето имаше 38 градуса температура и се чудеше къде ли може да се е рзболяла, а се возеше по блузка с голи рамене.
Младежа пък, който за един сезон беше навъртял 6000 км., като никога преди не се беше качвал на мотор, се чудеше защо, когато е изгасен, мотора му продължава да издава звуци още 5-10 минути.
Зор видяхме, докато му обясним, че е нормално, защото има перка - мотора беше с водно охлаждане.
На всичкото отгоре си изтърваха и якето. На магистралата. Със 130 км/ч. Ако не беше момчето с нас, което катраше по- бавно и го видя, а също така се жертва да спре и да го прибере, може би никога нямаше да видят документите си:)

Пътуваха без GPS и без място, на което да преспят, но пък за сметка на това бяха много забавни. Те бяха нещото, което разнообрази пътя ни към София (поне до отклонението за Кулата).
image

image

image


И така приключи тази ваканция. В общи линии за всички нас това бяха девет дни в рая. Съжалявам, ако снимките не са били достаъчни, но аз не мога да разказвам.  Поне не мога да разказвам за съществените неща. Затова не се опитвам да предавам усещанията си и на вас, които четете това.

Защото не мога да опиша какво е да видиш над водната кула в Крайова комините на АЕЦ - а, да погледнеш към Тиса от "Belvaroshi Hid" в Сегед, да се объркаш, търсейки гарата в Гьор... Не мога да разкажа за чувствата, които изпитах, когато влязох в Terrorhaza или гледах Будапеща от рибарските кули, когато се загубихме в Братислава или когато видях Виена от върха на виенското колело.

Пазя си такива малко споменчета от всяко място, на което съм била. Надявам се поне малко да съм ви направила съпричастни към нашето пътуване и искрено ви пожелавам да посетите всички места, за които си мечтаете!

А на нас стискайте палци, защото догодина отново ще сме на път!




Гласувай:
1



1. dorichela - Чудесно разказваш! А и снимките са ...
21.10.2009 01:03
Чудесно разказваш! А и снимките са супер!! :)
цитирай
2. анонимен - Огромно благодаря за споделените ...
21.10.2009 10:19
Огромно благодаря за споделените мигове! Старшни аванрюристи сте! Преди година направихме пътуване със семейството по някои от тези места. И като си представям, колко се страхувах да пътувам... Сега като чета вашия пътепис, чак ми е смешно. Пожелавам ви здраве , за постигнете и другите си мечти! Дерзайте!
цитирай
3. анонимен - Попаднах случайно на този блог, ...
21.10.2009 16:03
Попаднах случайно на този блог, изчетох на един дъх поне 10 постинга :) и ми стана супер приятно! Благодаря ти! Написано стилно, грамотно, с наистина чудесни снимки и много настроение! Единствено ми домъчнява като се сетя, че "там" е винаги по-спретнато, по-любезно и по-човешко от "тук"... Затова и на мен ми е по-приятно да пътувам навън :( Пожелавам на теб и мъжа ти здраве и нови чудни пътешествия! Милена
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thrillean
Категория: Хоби
Прочетен: 298311
Постинги: 24
Коментари: 160
Гласове: 1027
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031